Railroad Line Forums
Railroad Line Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Model Railroad Forums
 Micro & Mini Layouts
 HOn30 mini layout

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

  Check here to include your profile signature.
Check here to subscribe to this topic.
    

T O P I C    R E V I E W
Chris333 Posted - 10/10/2008 : 4:08:18 PM
I model in N scale, but get the HOn30 bug every once in a while. I was messing with a couple chassis for locos and figured I needed a proper HOn30 layout to run them on

The layout is only 13.5" x 24" and just a basic twice around. Since I was gonna hand lay the track I cut out a 1/8" hard board road bed.

Then I painted it so scenery work wouldn't warp it.

This shows the basic scenery forms:


Them my PC tie order came in from Fast Tracks. It is c55 rail with a PC ties about every inch.

Here I am with a maiden test run:
http://www.youtube.com/watch?v=z4uEzh8sqcc

With that done I got busy with rockwork.


I'll keep posted as I progress.
9   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
acousticco Posted - 10/13/2008 : 8:08:28 PM
Chris,
That's such a great little layout! I'm very impressed with your Porter and Plymouth models as well, especially how well they run. Have you ever considered selling your etched parts? I bet there'd be a few takers.

I'll be looking forward to your next update!

-Cody
Tyson Rayles Posted - 10/10/2008 : 9:38:42 PM
Chris there is a glitch in the forum software that prevents a first post from being edited. Your layout is looking great.
Peterpools Posted - 10/10/2008 : 8:35:19 PM
Chris
What a fantastic start on your mini. Looking forward to all the construction photos are you progress.
Peter [:-kitty]
Frederic Testard Posted - 10/10/2008 : 7:44:25 PM
The shots of the layout are very interesting, but I found those of the brass engine wonderful.
BigLars Posted - 10/10/2008 : 7:31:54 PM
Chris,
Wow very nice mini you have started. Wonderful work on the track and the engine, please post more pictures.
Larry
Chris333 Posted - 10/10/2008 : 7:10:09 PM
Well I'm lost so here are direct links to the photos, in the order as above:
http://picasaweb.google.com/ErieChris333/HOn30#5249003143274219106
http://picasaweb.google.com/ErieChris333/HOn30#5249003204651112450
http://picasaweb.google.com/ErieChris333/HOn30#5251369879715031330
http://picasaweb.google.com/ErieChris333/HOn30#5253745867926691762

Sorry guys.
Chris333 Posted - 10/10/2008 : 7:03:14 PM
They show for me, but Picassa has been acting up lately.

Let me see if I can figure it out.

Well now when I try to edit my first post the box is blank
Peterpools Posted - 10/10/2008 : 5:47:59 PM
Same here
Peter [:-kitty]
Tyson Rayles Posted - 10/10/2008 : 5:23:47 PM
Chris all I'm getting is red x's, did you post the pics here or are they at a host site?

Railroad Line Forums © 2000-19 Railroad Line Co. Go To Top Of Page
Steam was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000